Meest gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Al je vragen over zonnepanelen

De juiste kennis op de juiste plek.

Hier vindt je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Of nog steeds onduidelijkheden? Neem dan gerust contact op en bel naar 0343 745 824 of mail naar info@energievanzelf.nl. Wij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 8:30 een 17:30. 

Dat hangt er van af. Bij een oude analoge meter met een wieltelwerk is er geen andere meter nodig. Bij een elektronische meter kan het zijn dat deze niet terugdraait, in dat geval vraag je de betreffende energieleverancier voor een vervanging naar een digitale meter.

Ja, zonnepanelen werken ook bij diffuus licht. Diffuus licht is zonlicht dat de aarde niet direct bereikt. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer het bewolkt is. Het zonlicht wordt in dat geval geabsorbeerd en weerspiegeld door de atmosfeer. De elektriciteitsopbrengst is het hoogst bij helder weer.

Als de hellingshoek van het dak tussen de 45 graden en 50 graden ligt, wordt het rendement van de modules bij installatie in zuidelijke richting met enkele procenten verminderd.

Nee, dat is enkel alleen nodig als een opening in het dakbeschot gemaakt moet worden. Om de stroomkabel door te laten. Bij sommige systemen worden dakpannen vervangen door de zonnepanelen.

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen gaat heel goed, is niet moeilijk en heeft zeker zin.

Ja, mits er sprake is van een correcte installatie. De modules zijn bestand tegen zware weersomstandigheden.

Panelen staan schuin en daardoor blijft er geen of weinig vuil op liggen. Een keer per jaar afnemen met lauw water is voldoende.

Vaste zonnepanelen vallen onder de verzekering van uw huis. Losse panelen op bakken of op frames met ballast op het dak zijn voor sommige verzekeringsmaatschappijen losse voorwerpen die apart moeten worden verzekerd. Let hier dus goed op!

Geen antwoord op uw vraag?