Subsidie particuliere woning

Subsidie particulieren

Zonnepanelen subsidie voor particulieren

Denkt u erover om zonnepanelen particulier aan te schaffen? Vanaf het moment dat de panelen zijn geïnstalleerd, bespaart u op de kosten van uw energieverbruik. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u in zonne-energie kunt investeren. Zo bespaart u niet alleen kosten, maar draagt u ook bij aan een beter milieu. Daarnaast bent u onafhankelijk van energieleveranciers. Doordat u uw eigen energie opwekt. Zowel op zonnige als bewolkte dagen wekt u uw eigen groene energie op. Een echte win-win situatie. Voor particulieren investeerders zijn er verschillende subsidie regelingen.

Uw eigen groene energie opwekken?

Waar zonlicht uw energievanzelf wordt.

  • Professionele installateurs
  • Eerlijke prijs voor zonnepanelen
  • Persoonlijk advies over subsides

Btw terugvragen van zonnepanelen

Het opwekken van eigen groene stroom heeft grote financiële voordelen. Als u zonnepanelen heeft en stroom levert aan uw energieleverancier, bent u ondernemer voor de omzetbelasting (btw).Ondernemers in Nederland moeten btw over hun omzet afdragen aan de Belastingdienst. Als zonnepaneelhouder moet u formeel dus btw afdragen over de stroom die u opwekt. Maar u mag óók de btw die u betaald heeft voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen. 

Er zijn een aantal zaken waar u op moet letten. Zo vraagt u binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar de btw teruggave aan. 

Om de btw terug te vragen meldt u zich aan bij dee Belastingdienst. Dit doet u via het formulier opgaaf zonnepaneelhouders. Na het invullen verstuurt u het formulier terug naar De Belastingdienst. Benieuwd naar onze reeds gerealiseerde projecten? Neem gerust een kijkje naar de mogelijkheden.

 

Zonnepanelen lening per gemeente

De landelijke subsidie zonnepanelen is afgeschaft, maar gemeentes hebben vaak nog wel eigen zonnepaneel-regelingen. Zo kunt u een lening afsluiten tegen een gunstige rente.  Bent u woonachtig in omgeving Woudenberg dan kunt u subsidie regelen bij gemeente Woudenberg.  Met de Energiebespaarlening kunt u zonnepanelen financieren, mits u dit combineert met een andere maatregel. Maximaal 75% van het totale leenbedrag gebruiken voor zonnepanelen, de overige 25% moet gebruikt worden voor een andere maatregel van de maatregelenlijst.

Met de gunstige Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kunt u energiebesparende maatregelen voor uw woning financieren. Dit fonds is landelijk beschikbaar voor eigenaren-bewoners en VvE’s. Het aanvragen van de lening verloopt niet via de gemeente of provincie, maar kan via www.energiebespaarlening.nl.

Benieuwd wat uw gemeente doet op het gebied van duurzaamheid? Bekijk hier per gemeente de mogelijkheden.

Vragen over particuliere subsidie?