Subsidie particuliere woning

Subsidie particulieren

Zonnepanelen subsidie voor particulieren

Denk je erover om zonnepanelen particulier aan te schaffen? Vanaf het moment dat de panelen zijn geïnstalleerd, bespaar je op de kosten van uw energieverbruik. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je in zonne-energie kunt investeren. Zo bespaar je niet alleen kosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Daarnaast ben je onafhankelijk van energieleveranciers. Doordat je je eigen energie opwekt. Zowel op zonnige als bewolkte dagen wek je je eigen groene energie op. Een echte win-win situatie. Voor particulieren investeerders zijn er verschillende subsidie regelingen.

Uw eigen groene energie opwekken?

Waar zonlicht uw energievanzelf wordt.

  • Professionele installateurs
  • Eerlijke prijs voor zonnepanelen
  • Persoonlijk advies over subsides

Btw terugvragen op zonnepanelen

Het opwekken van eigen groene stroom heeft grote financiële voordelen. Als je zonnepanelen hebt en stroom levert aan jouw energieleverancier, ben je ondernemer voor de omzetbelasting (btw). Ondernemers in Nederland moeten btw over hun omzet afdragen aan de Belastingdienst. Als zonnepaneelhouder moet je formeel dus btw afdragen over de stroom die je opwekt. Maar je mag óók de btw die je betaald hebt, voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen, terugvragen. 

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten. Zo vraag je binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar de btw teruggave aan. 

Om de btw terug te vragen meldt je je aan bij de Belastingdienst. Dit doet u via het formulier opgaaf zonnepaneelhouders. Na het invullen verstuurt u het formulier terug naar De Belastingdienst. Zo mochten wij voor diverse huishoudens de installatie verzorgen. 

 

Zonnepanelen lening per gemeente

De landelijke subsidie zonnepanelen is afgeschaft, maar gemeentes hebben vaak nog wel eigen zonnepaneel-regelingen. Zo kun je een lening afsluiten tegen een gunstige rente.  Ben je woonachtig in omgeving Woudenberg dan kun je de subsidie regelen bij gemeente Woudenberg.  Met de Energiebespaarlening kun je zonnepanelen financieren, mits je dit combineert met een andere maatregel. Maximaal 75% van het totale leenbedrag gebruiken voor zonnepanelen, de overige 25% moet gebruikt worden voor een andere maatregel van de maatregelenlijst.

Met de gunstige Energiebespaarlening van het Nationaal Energiebespaarfonds kun je energiebesparende maatregelen voor jouw woning financieren. Dit fonds is landelijk beschikbaar voor eigenaren-bewoners en VvE’s. Het aanvragen van de lening verloopt niet via de gemeente of provincie, maar kan via www.energiebespaarlening.nl.

Benieuwd wat jouw gemeente doet op het gebied van duurzaamheid? Bekijk per gemeente naar de mogelijkheden.

Vragen over particuliere subsidie?