fbpx

Onze projecten

Projecten waar we trots op zijn!

Sinds 2013 zet Energievanzelf zich in voor het opleveren van kwalitatieve zonnesystemen. Hierbij een kleine greep uit onze projecten. Interesse in verdere informatie over één van onze systemen? Neem gerust contact met ons op. Dan bekijken we samen onder het genot van een kop koffie naar de mogelijkheden voor jou! 

Zonnepanelen met een VVE Ingewikkeld?

Platdak - Amsterdam

Als VVE kun je ervoor kiezen om als één investering voor zonnepanelen te kiezen. Maar hoe verdeel je de zonne-energie gelijk per huishouden en hoe vraag je de BTW terug?

Allemaal vragen waar wij je mee helpen, deze VVE bestaande uit drie huishoudens hebben gekozen voor Energievanzelf. Elk een eigen monitoring systeem waarmee ze inzicht hebben van de opbrengst en we hielpen daarnaast met BTW teruggave. 

Zonnepanelen op een nieuwe verdieping

Platdak - Den Haag

Op het moment je in een appartement woont en waarvan jij de bovenste bewoner bent, zijn zonnepanelen wellicht ook een goede optie voor jou. Door een platdak systeem berekenent op de opbrengst en hoogte van je appartement doe je een veilige en goede investering.

Deze blije eigenaars in Den Haag maken nu gebruik van zonne-energie, dragen bij aan een beter milieu en besparen op hun energierekening.

Zonnepanelen met schaduw

Schuindak - Nijkerk

De schuur staat mooi op het zuiden, één strak dakvlak, zonder dak-onderbrekingen maar met één nadeel: schaduw. In sommige gevallen kun je die schaduw niet helemaal weg krijgen, hetzij een boom van de buren of een hoek van een schuur die ervoor staat.

Dit hoeft geen reden te zijn om helemaal geen zonnepanelen te nemen. In dit geval staan de zonnepanelen rechtstreeks in verbinding met de omvormer en blijft de opbrengst nog optimaal.

Allblack zonnepanelen die precies het hele dak bedekken.

Schuindak - Geldermalsen

Op basis van een dakscan was het niet nauwkeurig genoeg om zeker te weten of het paste. Daarom is tijdens het bezoek op locatie exact gemeten en het paste precies!
Met monitoring per paneel zorgt deze installatie voor een goed beeld van de opbrengst gedurende de dag. Bij zowel vervuiling als schaduw ben je direct op de hoogte van de opbrengst.

Door Airco’s kan het stroomverbruik sterk toenemen

Schuindak - Afferden

Een koele (slaap)kamer is niet gratis of misschien wel?

Airco’s worden gebruikt om te koelen bij warm weer, vaak als het warm is schijnt de zon ook! Op deze manier is het verbruik van Airco’s goed op te vangen met zonnepanelen. In deze situatie zijn er 38 zonnepanelen geplaatst voor eigen verbruik van de woning en de twee Airco’s.

Indak-systeem op vrijstaande woning.

Schuindak - Doorn

Als je achtertuin op het zuiden ligt, kijk je vanuit de tuin vaak op het dak waar de zonnepanelen liggen. Soms is het dan gewoon mooier om zonnepanelen in-dak te kiezen, ook in dit geval een mooi strak eindresultaat.

Zonnepanelen met
uitzicht

Schuindak - Leusden

Vaak kiezen mensen voor zwarte zonnepanelen omdat die minder opvallen. Maar waarom zou je zwarte zonnepanelen nemen als je ze toch niet ziet?

Dit huis heeft mono-kristallijne zonnepanelen met een zwart frame en een White sheet achtergrond. Het voordeel van White sheet is dat de temperatuur van het zonnepaneel lager blijft bij felle zon. Dit zorgt voor een optimale opbrengst, ook bij hoge temperaturen.

Zonnepanelen samen
met de buren

Schuindak - Houten

Indien je zonnepanelen overweegt kan het interessant zijn om de buren te vragen of zij er ook aan toe zijn. Hier in Houten is zo’n voorbeeld, zowel de maatvoering als het kleur zonnepaneel sluiten beter op elkaar aan. Naast de luxere uitstraling  is het ook nog eens voordeliger!

Zonnepanelen met Franse kap

Schuindak - Stroe

Zonnepanelen op een gebroken dak of ook wel Franse kap genoemd, kan heel goed! In dit geval kwamen de zonnepanelen precies uit op de bovenste helft van het dak. Op de schuur nog  extra zonnepanelen om zo de opbrengst gelijk te hebben aan het verbruik.

Koeien maken ook gebruik van Zonne-energie

Schuindak - Overberg

Als boer is het zeker lonend om zonnepanelen aan te schaffen. Vaak is het zo dat stroom van het huis en de schuur op één meterkast aangesloten zijn. Hierdoor kan het woonhuis ook gebruik maken van de energie afkomstig van de zonnepanelen op de schuur. In dit geval zijn er 39 zonnepanelen geplaatst, genoeg vermogen om de boer en de koeien te voorzien van zonne-energie!

Zonnepanelen waar het past

Schuindak - Veenendaal

Wanneer er niet genoeg ruimte is op het pannendak, kunnen er ook zonnepanelen geplaatst worden op het dakkapel. Deze zijn vanaf beneden bijna niet te zien maar toch degelijk aanwezig! Zo is de opbrengst gelijk aan verbruik.

Zoveel mogelijk zonnepanelen

Schuindak - Woudenberg

Zoveel mogelijk zonnepanelen en niet vast te zitten aan één omvormer. Hier zijn zonnepanelen op de oost en westzijde van het woonhuis geplaatst, het dakkapel, de aanbouw en als laatste de schuur. Er is gebruik  gemaakt van micro-omvormers inclusief monitoring per zonnepaneel. Dit geeft de vrijheid om op elke oppervlakte op en om het huis, zonnepanelen te plaatsen.

Zonnepanelen in combinatie
met een jacuzzi​

Schuindak - Scherpenzeel

In Scherpenzeel plaatsten wij zonnepanelen in combinatie met het stroomverbruik van de jacuzzi. Bij aanschaf van een zwembad of jacuzzi is het nog het interessanter om met zonnepanelen te beginnen.

Indak-systeem woning​

Schuindak - doorn

Dit is ethisch gezien één van de mooiste oplossing voor zonnepanelen op het dak.
Het verschil is duidelijk zichtbaar tussen de zonneboilers die op het dak liggen en de zonnepanelen in het dak. Het is zowel mogelijk bij nieuwbouw en bestaande gebouwen.

Allblack zonnepanelen op een schuur

Schuindak - ederveen

All Black zonnepanelen geven uw woning een luxe uitstraling. Deze installatie vond plaats op een schuindak van een schuur in Ederveen. Voor de installatie is gebruik gemaakt van een professionele plaatsing met kraan. Voor optimaal resultaat.

Oost-West opstelling​

platdak- overberg

Tijdens dit project in Overberg hebben wij het pand voorzien van zonnepanelen in Oost-Westopstelling. Via deze opstelling ontstaat er meer opbrengst door ruimte besparing. Hierdoor kwam er extra ruimte vrij om zonnepanelen te plaatsen. Wat leidde tot meer besparing.